Muziekvereniging Eendracht

Nagenieten van een mooi concert

Zondag 14 november was het dan ein-de-lijk zover: ons eerste concert sinds twee jaar!

Natuurlijk moesten alle bezoekers eerst door een alternatieve ‘corona’ teststraat, om te kijken of ze wel positief gestemd waren 😉 Dat was geen probleem: de zaal in de Storm zat vol met fanfare liefhebbers.

Ons opleidingsorkest Unity begon het concert met het mooie ‘bist du bei mir’. Onder leiding van de jubilerende dirigent Gerd Wensink voerden zij een mix van fijne luistermuziek en bekende popmuziek uit. Er zat een woordspeling a-la Bach in verwerkt: de beginletters van elk muziekstuk vormden samen “J.S. Bach”. Voorzitter Christine Sloetjes bedankte Gerd voor zijn 12,5 jarig dirigentschap en sprak waardering uit voor alle leerlingen die hij begeleid heeft in het orkest. Wij hopen dat Gerd dit nog lang blijft doen!

Na de pauze was de fanfare aan de beurt. En bijzonder, want dit was het debuut van de nieuwe dirigent Maarten van de Kolk. Ook de fanfare had een mix van allerlei muziekstijlen door de tijd heen. Vincent Kolk en Siep Esselink kropen als acteur in de huid (en kleding) van componisten, Mart Ebbers had een geweldige solo op vibrafoon op een hoge steiger (brrr), Marleen Nauta had haar eerste solo in het fanfare orkest (heel stoer!) en Hanneke Groot Nibbelink vertolkte “de Avond” erg mooi in de Nederpotpourri. Een mooi en gevoelig stuk was “Distand Land”. Dit schonk de vorige dirigent Thijs Musch aan Eendracht bij zijn afscheid.

En last but not least: Ilse Saris “praatte” iedereen met haar rustige en goede vertelstem door het concert. Heel fijn!

Thijs Musch was er ook. Maar nu dus om in de zaal de luisteren, wat hij toch wel een aparte ervaring vond. Gelukkig waren hij, én ook de nieuwe dirigent tevreden over het concert! Wij zelf ook ;-). Fijn dat het nog kon! 

Wil je nog meer nagenieten kijk dan via facebook onze foto’s (1) Facebook