Muziekvereniging Eendracht

Muzikale leiding

Binnen de onderdelen van Eendracht zijn verschillende dirigenten en docenten actief. Hieronder kunt u kort kennismaken met hen. En wilt u ze beter leren kennen? Kom dan eens langs bij onze concerten en voorspeelavonden.

Maarten van de Kolk  – Fanfare-orkest

Sinds mei 2020 is Maarten onze dirigent van het fanfare-orkest. Hij is in Nunspeet geboren en kreeg zijn eerste muziek lessen bij Elspeets Fanfare Korps. In 2010 is hij afgestudeerd op hoorn bij het ArtEZ conservatorium in Zwolle en in 2014 behaalde hij zijn directie diploma ook in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium.

Op dit moment staat hij voor de volgende verenigingen: Elspeets Fanfare Korps, Fanfarecombinatie Juliana Concordia uit Gameren-Nederhemert en KNA Ingen.


Gerd Wensink – Unity, Orkestklas, Bigband

Gerd is begonnen op cornet bij Eendracht Eerbeek. Aan het conservatorium studeerde hij euphonium en momenteel directie HaFaBra. Gerd is al lange tijd bekend bij ons, en sinds 2009 is hij de dirigent van de opleidingsorkest Unity en de orkestklas. Daarnaast is hij ook dirigent bij onder andere Antonius Vragender.


Frans Kemna – Ritmische Rakkers

Frans Kemna, begonnen als slagwerker bij Muziekvereniging Excelsior Eibergen, leerde vanaf zijn 6e de fijne slagen van het vak kennen. Frans is juli 2017 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Muziektheater, hoofdvak Percussie. Sinds september 2017 heeft hij de leiding over de slagwerkgroepen van Eendracht.


Hans Roerdinkholder – Music Kids de Notenbende, MZM 18+
De leiding hebben over de jongste muzikanten bij Music Kids de Notenbende én over de Maak Zelf Muziek 18+ groep… Dat kan alleen een muzikale duizendpoot als Hans. Hij arrangeert, zingt en stampt mee, motiveert, maakt lol en laat ze kennis maken met de basisprincipes van een orkest en dirigent. Je kunt Hans daarnaast ook kennen als cultuurcoach van Winterswijk!