Muziekvereniging Eendracht

Dit zijn wij

Muziekvereniging Eendracht Winterswijk is een gezellige, ambitieuze en veelzijdige muziekvereniging. Elke week maken ruim 115 mensen met veel plezier muziek bij Eendracht. Muzikanten van jong tot oud en van beginner tot ervaren. Dat doen wij graag nog heel lang. Plezier in muziek maken staat voorop, ieder op z’n eigen niveau. Daarvoor hebben we verschillende verenigingsonderdelen. Zo organiseren we kennismakingscursussen voor jonge kinderen, is er een samenspeelgroep, een orkestklas en een slagwerkklas voor de beginnende muzikant. Wie al wat verder is, maakt muziek bij de slagwerkgroep en opleidingsorkest Unity. En dan is er het grote fanfareorkest waar we samen muziek maken op het hoogste niveau. Ook is er volop ruimte voor nieuwe initiatieven. Zo is Eendracht thuishaven voor de Wenterwicked Bigband, koperensemble Mellow Brass en het Achterhoeks FanfareOrkest.

Muziek en plezier gaan hand in hand

Zo dragen wij actief bij aan het culturele leven in Winterswijk. Door mee te doen aan plaatselijke activiteiten en door zelf en samen met anderen muzikale projecten en workshops te organiseren. Ambitie en plezier gaan altijd hand in hand. Met elkaar proberen we zo goed mogelijk muziek te maken, ieder op zijn eigen niveau. Maar net zo belangrijk is dat iedereen dat met plezier doet en dat er aandacht is voor elkaar. Alleen dan is het mogelijk om ook op de lange termijn ambitieus muziek te blijven maken.

Vernieuwing en uitdaging

Om onze leden en achterban te binden, blijven we zoeken naar vernieuwing. Zowel in activiteiten, muziekkeuze als presentatie. Zo presenteerden we u het eigentijdse en door Eendracht zelf geschreven The Passion in de Jacobuskerk en de uitvoering van het majestueuze The Queen Symphony in de Storm.

Ook organiseerden we voor de jeugd een aantal keer ‘Music4Life’ om geld in te zamelen voor een goed doel en voerden we ‘The Armed Man – a Mass for Peace’ uit. Samen met Hakim presenteerden we het muzikale sprookje ‘Peter en de Wolf’ voor kinderen van Winterswijkse basisscholen, maar misschien bent u bij het meeslepende werk de ‘Verschrikkingen van het IJs en de Duisternis’ wezen luisteren of hebt u een vorkje geprikt bij ons Dinerconcert in de Storm.  Maar uiteraard ziet u ons ook op straat, waar we ons presenteren in een eigentijds nieuw jasje.