Muziekvereniging Eendracht

Leer filmmuziek maken bij Eendracht

Wij hebben in de Klephoorn een ‘stomme film’ opgenomen. De hoofdrollen worden gespeeld door Sint, Piet en de Kerstman.  

Deze sinterkerstfilm is gemaakt voor een nieuwe cursus, waarin kinderen leren om de muziek bij de beelden te maken. Hans Roerdinkholder helpt de cursisten bij de muzikale invulling en de geluiden die bij de beelden passen. Ook is er begeleiding door ervaren muzikanten.

Tijdens de laatste les (17 december) wordt de film vertoond en laten de kinderen live horen hoe de filmmuziek moet klinken. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via . De lessen worden gegeven in de Klephoorn en zijn van 17.45 tot 18.15 uur. Start is 29 oktober, afsluiting 17 december. Kosten voor zeven lessen bedragen 10 euro.

‘Eendracht-trein’

Dit is niet de enige korte cursus van de muziekvereniging. Wij starten een nieuwe muzikale ‘Eendracht-trein’ met korte cursussen. Deze ‘Eendracht-trein’ heeft verschillende wagonnetjes. En in elk wagonnetje zit een korte cursus met een bepaald thema. Zo is er een wagonnetje dat lijkt op een escaperoom, een wagonnetje met de filmmuziek en een wagonnetje met een blaasbootcamp en eentje met een baterbootcamp. Elke keer als de trein op een bepaalde datum bij een station stopt geven de cursisten een voorstelling en kunnen kinderen in- en uitstappen. Natuurlijk mogen ze ook blijven zitten.

De korte cursussen zijn heel betaalbaar. Iedereen kan zo op een laagdrempelige manier kennis maken met muziek. Deze ‘Eendracht-trein’ is een variant op de populaire Muziek Maak Je Zelf cursussen.

En als de kinderen na de korte cursussen de smaak van muziek maken goed te pakken hebben, dan kunnen ze zich aansluiten bij Eendracht. Zij spelen dan vanaf het begin samen met andere kinderen in de Musickids de Notenbende. Daarnaast krijgen ze muziekles.