Muziekvereniging Eendracht

Culinair en muzikaal genieten tijdens Brass & Bites

Afgelopen pinksteren heeft het fanfareorkest van Eendracht een culinair concert gegeven. Deze samenwerking tussen Eendracht Winterswijk en Walter Kookt was een spetterend succes!

Bij aankomst werden de gasten verwelkomd door een glaasje bubbels en een amuse. Hierna volgde het eerste blok van muziek door het fanfareorkest. Verschillende muziekstukken kwamen voorbij. Het begon met het prachtige stuk “Call for Liberty”, geschreven om de helden in de Corona pandemie te eren. Ook speelde Robin Pampiermole de geweldige solo: “Solitary Prayer”. Gedurende het eerste deel veranderde de muziek richting de Spaanse sferen, met lichte muziek zoals “Malaguena” en de jazzy “Cats Tales”. De eerste helft werd afgesloten met het knallende “Shine Down”.

In de eerste pauze werden de gasten verwend met twee heerlijke tapashapjes van Walter Kookt. Tijdens het diner werd de muziek verzorgt door het conservatorium duo TEM. In de tussentijd werd het podium omgebouwd tot een heuse bigband opstelling.

Het tweede muzikale deel stond in het teken van lichte muziek. Het fanfareorkest werd vergezeld door een driekoppig duo op sologitaar, basgitaar en piano. Veel solo’s vanuit het hele orkest kwamen hier naar voren. Ook het orkestlid Maaike Weevers had drie bijzondere solo stukken, namelijk met zang. Onder begeleiding van het orkest en het combo zong zij de nummers “Skyfall”, “Cry me a river” en “Stil in mij”. Tot slot werd het concert afgesloten met het knallende nummer “November Rain”, u kent hem wel.

Na het muzikale gedeelte kregen de gasten weer twee tapashapjes onder het muzikale genot van TEM, waarna een gezellige naborrel volgde in de foyer van Theater de Storm.