Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Fanfare Eendracht verspreidt boodschap van hoop

Muziekvereniging Eendracht komt ook dit jaar met hun kerstconcert ‘Kerst met Eendracht’. De muziekvereniging wil niet zozeer het kerstverhaal vertolken naar muziek, maar wil met name de boodschap van hoop verspreiden. Dit gaat de vereniging doen door het spelen van hedendaagse muziek met songteksten die goed passen bij deze verspreiding van hoop. Een keer iets anders dan de kerstliederen die normaliter te horen zijn rondom kerst in de kerk.

Vrijdagavond 23 december in de Jacobskerk gaat de fanfare van Eendracht om 19.30 uur van start met het concert. Tussen de te spelen stukken door zal Mishael Pietersz, voorganger van pinkstergemeente Kandil Emas, vertellen over de muziek en over de boodschap van hoop. Ester Esselink, saxofoniste van Eendracht legt uit: “Wij benadrukken dit jaar de hoop tijdens ons kerstconcert. Omdat wij uitgaan van de gedachte dat iedereen met de juiste instelling én goede hoop kan bijdragen aan een fijnere maatschappij. We vinden die instelling belangrijk in deze tijden van verbittering van de samenlevingen over de wereld.”

De muziek die het orkest ten gehore gaat brengen is veelal herkenbaar. Zo komt bijvoorbeeld de themamuziek van kinderfilm ‘Brother Bear’ voorbij, maar ook ‘Mag ik dan bij jou?’ van Claudia de Breij. Dit maakt het concert toegankelijk voor alle leeftijden. “Want hoop is voor iedereen”, aldus Esselink.

Kerst met Eendracht begint vrijdag 23 december om 19.30 uur in de Jacobskerk en de entree is gratis.

Kerst met Eendracht