Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332 (bereikbaar bij activiteiten van de Klephoorn voornamelijk avonden).

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Aan tafel met Eendracht - het verslag

Zaterdagavond 12 november was het zo ver: het allereerste dinerconcert gepresenteerd door een muziekvereniging binnen de gemeente. Eendracht heeft hard haar best gedaan om haar concert in Theater De Storm goed te promoten, en dit is meer dan gelukt. Na in eerste instantie uitverkocht te zijn, werd er na een nog steeds toenemende vraag naar kaarten besloten tot een extra aantal tafels, waardoor er in totaal plek was voor 155 hongerige, muziekliefhebbende toeschouwers. Wederom raakte het concert uitverkocht, waar de vereniging uiteraard erg gelukkig mee was.

Om 18:30 uur ging de zaal open en druppelde langzaam het publiek binnen, zoekend naar hun plek aan de prachtig aangeklede tafels. Mede door de flexibiliteit van Theater De Storm was het mogelijk om na het bestellen van de kaarten aan te geven bij wie je het liefst aan tafel wilde zitten. Dit maakte dat men niet samen de kaarten hoefde te kopen, maar wel met familie en bekenden deze feestelijke avond door kon brengen.

 

15039472 1149100148510211 1380090409070402133 o

Naast de keuze in tafelschikking, was er ook keuze betreft het hoofdgerecht bij dit drie-gangen diner. Het betrof een keuze tussen kabeljauw en steak, welke beide in de smaak vielen bij de toeschouwers. Naast de kookkunsten van De Storm was ook de bediening goed geregeld: het bestelde eten was op tijd bij de tafels, was warm en smaakte bovendien erg goed.

De avond was opgedeeld in vier blokken muziek van ongeveer een half uur, gevolgd door ongeveer een half uur om de bijbehorende gang te dineren. Daarna begon dan het volgende blok muziek en ga zo maar door.

In de blokken muziek voorafgaand aan het eten waren gevarieerde werken te horen: van klassieke ouvertures tot jazzmuziek, van marsen tot moderne koralen. Alles gespeeld door het fanfareorkest van Eendracht, onder leiding van Thijs Musch.

De fanfare werd gedurende de avond ondersteund door een combo, waarin andere instrumenten gespeeld werden dan normaliter binnen een fanfare. Het viertal bestond uit Michel Rözer op drums, Michiel Pelgrom op basgitaar, Gerben Kruisselbrink op piano en Erwin Heinen op elektrische gitaar, samen onder de naam Combo-Concept. Drummer Rözer was tevens de enthousiaste presentator van de avond om het één en ander te vertellen over de vereniging en de gespeelde stukken.

Naast Combo-Concept als toevoeging speelde ook Musch zelf een schitterende solo op zijn bugel met begeleiding van het orkest, dat tijdelijk geleid werd door Gerd Wensink. Als vierde en tevens laatste blok was er een optreden van de Wenterwicked Bigband, ook onder leiding van Wensink, die zorgde voor een feestelijke afsluiting van de avond.

Tot slot was er nog een borrel, om het eten weg te spoelen en na te praten over het concert. De vereniging kijkt terug op een fijne, zeer geslaagde avond en hoopt het publiek terug te zien bij de komende projecten.

Door Mirna Wiggers