Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332 (bereikbaar bij activiteiten van de Klephoorn voornamelijk avonden).

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Nagenieten van een mooi concert

Zondag 14 november was het dan ein-de-lijk zover: ons eerste concert sinds twee jaar!

Natuurlijk moesten alle bezoekers eerst door een alternatieve 'corona' teststraat, om te kijken of ze wel positief gestemd waren ;-) Dat was geen probleem: de zaal in de Storm zat vol met fanfare liefhebbers.

Ons opleidingsorkest Unity begon het concert met het mooie 'bist du bei mir'. Onder leiding van de jubilerende dirigent Gerd Wensink voerden zij een mix van fijne luistermuziek en bekende popmuziek uit. Er zat een woordspeling a-la Bach in verwerkt: de beginletters van elk muziekstuk vormden samen "J.S. Bach". Voorzitter Christine Sloetjes bedankte Gerd voor zijn 12,5 jarig dirigentschap en sprak waardering uit voor alle leerlingen die hij begeleid heeft in het orkest. Wij hopen dat Gerd dit nog lang blijft doen!

Na de pauze was de fanfare aan de beurt. En bijzonder, want dit was het debuut van de nieuwe dirigent Maarten van de Kolk. Ook de fanfare had een mix van allerlei muziekstijlen door de tijd heen. Vincent Kolk en Siep Esselink kropen als acteur in de huid (en kleding) van componisten, Mart Ebbers had een geweldige solo op vibrafoon op een hoge steiger (brrr), Marleen Nauta had haar eerste solo in het fanfare orkest (heel stoer!) en Hanneke Groot Nibbelink vertolkte "de Avond" erg mooi in de Nederpotpourri. Een mooi en gevoelig stuk was "Distand Land". Dit schonk de vorige dirigent Thijs Musch aan Eendracht bij zijn afscheid.

En last but not least: Ilse Saris "praatte" iedereen met haar rustige en goede vertelstem door het concert. Heel fijn!

Thijs Musch was er ook. Maar nu dus om in de zaal de luisteren, wat hij toch wel een aparte ervaring vond. Gelukkig waren hij, én ook de nieuwe dirigent tevreden over het concert! Wij zelf ook ;-). Fijn dat het nog kon! 

Wil je nog meer nagenieten kijk dan via facebook onze foto's (1) Facebook

Feestelijk concert van Bach tot Bieber!

De fanfare van muziekvereniging Eendracht en Unity, het opleidingsorkest van Eendracht, geven op zondagmiddag 14 november samen een feestelijk concert.

 

Van Bach tot Bieber: een muzikale reis door de tijd

Eendracht neemt het publiek mee in een muzikale reis door de tijd. Het begint bij de bekende componist Bach. Via een gevarieerd repertoire en allerlei muziekstijlen eindigt de reis bij de hedendaagse popmuziek. Tijdens de voorstelling wordt het publiek bovendien meegenomen in het hoofd en hart van een componist en een muzikant. Dat klinkt misschien wat apart, maar Eendracht verrast graag haar publiek.

 

Het concertdebuut van dirigent Maarten van de Kolk

Sinds mei 2020 is Maarten van de Kolk dirigent bij de fanfare van Eendracht. Een bijzondere en vanwege corona lastige periode om te beginnen. Hij is dan ook erg enthousiast dat hij eindelijk zijn eerste concert met Eendracht heeft: “Ik sta echt te popelen om met dit mooie orkest een spetterend concert te geven. Het wordt een mooi feest!”, aldus Maarten van de Kolk. 

 

Unity staat al 12,5 jaar onder leiding van Gerd Wensink

Unity staat onder leiding van Gerd Wensink, die onlangs zijn 12,5 jarig jubileum als dirigent bij Unity vierde. Hij staat altijd nog met veel plezier en passie “op de bok”. Gerd: “Het dirigeren van Unity verveelt mij nog geen moment. Er komen steeds nieuwe leden bij die van alles leren over samen muziek maken. We hebben al mooie concerten met uiteenlopende thema’s gegeven. En het is erg leuk om nu eens samen met de fanfare all the way van Bach tot Bieber te gaan!”. 

 

De uitvoering is op zondag 14 november 2021, om 15.00 uur, in theater de Storm, Haitsma Mulierweg 11 in Winterswijk. Kaarten zijn online te bestellen via deze link Muziekvereniging Eendracht - Theater De Storm

Leer filmmuziek maken bij Eendracht

Wij hebben in de Klephoorn een ‘stomme film’ opgenomen. De hoofdrollen worden gespeeld door Sint, Piet en de Kerstman.  

Deze sinterkerstfilm is gemaakt voor een nieuwe cursus, waarin kinderen leren om de muziek bij de beelden te maken. Hans Roerdinkholder helpt de cursisten bij de muzikale invulling en de geluiden die bij de beelden passen. Ook is er begeleiding door ervaren muzikanten.

Tijdens de laatste les (17 december) wordt de film vertoond en laten de kinderen live horen hoe de filmmuziek moet klinken. Kinderen die mee willen doen kunnen zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De lessen worden gegeven in de Klephoorn en zijn van 17.45 tot 18.15 uur. Start is 29 oktober, afsluiting 17 december. Kosten voor zeven lessen bedragen 10 euro.

‘Eendracht-trein’
Dit is niet de enige korte cursus van de muziekvereniging. Wij starten een nieuwe muzikale ‘Eendracht-trein’ met korte cursussen. Deze ‘Eendracht-trein’ heeft verschillende wagonnetjes. En in elk wagonnetje zit een korte cursus met een bepaald thema. Zo is er een wagonnetje dat lijkt op een escaperoom, een wagonnetje met de filmmuziek en een wagonnetje met een blaasbootcamp en eentje met een baterbootcamp. Elke keer als de trein op een bepaalde datum bij een station stopt geven de cursisten een voorstelling en kunnen kinderen in- en uitstappen. Natuurlijk mogen ze ook blijven zitten.

De korte cursussen zijn heel betaalbaar. Iedereen kan zo op een laagdrempelige manier kennis maken met muziek. Deze ‘Eendracht-trein’ is een variant op de populaire Muziek Maak Je Zelf cursussen.

En als de kinderen na de korte cursussen de smaak van muziek maken goed te pakken hebben, dan kunnen ze zich aansluiten bij Eendracht. Zij spelen dan vanaf het begin samen met andere kinderen in de Musickids de Notenbende. Daarnaast krijgen ze muziekles.

 

De drie hoofdrolspelers uit de film. Foto: Djill Peters

De drie hoofdrolspelers uit de film. Foto: Djill Peters

Koffie actie - bestel hier je koffie

Onze jaarlijkse koffie actie is gestart!

Bestel eenvoudig online heerlijke Hesselinkproducten! Bestellen kan hier https://koffieactie.myonline.store/

U kunt tot en met 22 oktober bestellen. De koffie wordt bij u thuis bezorgd vanaf 30 oktober (let op: alleen in Winterswijk en het buitengebied). Alvast hartelijk dank voor uw bestelling!

Voor vragen mail met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel Mariska 06-51728331.

Stem op ons voor de Rabobank Club Support

Rabobank leden opgelet: wij doen weer mee met Rabo ClubSupport! Kunnen wij op jouw stem rekenen?
 
Wij hebben, zoals inmiddels goed gebruik is, een combinatie met Vereniging Het Museum en Stichting Vrienden van de Jacobskerk.
 
Stem nu direct in de Rabo App of online op rabobank.nl/clubsupport. Stemmen kan van 4 tot en met 25 oktober.
 
Alvast heel hartelijk bedankt!!!

Subcategorieën