Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Wij zoeken een muzikaal leider en inspirator voor ons fanfareorkest

Is dit iets voor jou? Lees dan snel verder voor de volledige vacaturetekst hieronder.

Wie zijn wij:

 • Een ambitieuze vereniging, we musiceren met elkaar op een hoog niveau;
 • Een originele vereniging, we zijn vernieuwend in activiteiten, muziekkeuze en presentatie. We durven buiten de lijntjes te kleuren met soms spannende, maar mooie projecten;
 • Een Winterswijkse vereniging, we leveren een bijdrage aan het culturele leven in Winterswijk;
 • Een Christelijke vereniging, we verlenen medewerking aan kerkelijke activiteiten op een goede en eigentijdse manier;
 • Een gezellige vereniging, met oog voor elkaar. Ambitie mag niet ten koste gaan van de sfeer binnen de vereniging.

Het fanfareorkest repeteert op vrijdagavond van 19.45 – 22.00 uur in ons clubgebouw “de Klephoorn”.

Dit zijn je taken:

 • Je dirigeert het fanfareorkest bij concerten, concoursen, kerkdiensten en waar nodig bij andere muzikale optredens;
 • Je zet, samen met concertcommissie en orkestcoördinator, een muzikale koers uit en denkt actief mee in de meerjarenplanning;
 • Je stelt met de concertcommissie het te spelen (concert)repertoire samen en toont actieve betrokkenheid in de artistieke vormgeving van projecten / concerten;
 • Je hebt regelmatig overleg met orkestcoördinator en relevante werkgroepen;
 • Je begeleidt en hebt, waar nodig, contact met de dirigent van ons opleidingsorkest Unity, motiveert en stimuleert jonge muzikanten en bevordert de doorstroom van muzikanten naar het Fanfareorkest;
 • Je bent tweede dirigent voor Unity en orkestklas (repetitie op vrijdag voorafgaand aan het Fanfareorkest) in geval van afwezigheid van de dirigent.

Zo zien wij onze nieuwe muzikaal leider:

 • Je beschikt over goede sociale en communicatieve vaardigheden en bent makkelijk benaderbaar voor alle leden;
 • Je staat achter de visie van Eendracht en zet je in om gestelde doelen te bereiken;
 • Je vindt opleiden van jeugd belangrijk en bent stimulerend en motiverend naar jeugdleden zonder de ontwikkeling van de huidige leden te belemmeren;
 • Je bent creatief in repertoirekeuze voor de verschillende concerten en optredens;
 • De repetities die je leidt, hebben vaart met evenveel oog voor alle secties;
 • Je hebt een afgeronde HAFA-directie-opleiding en een aantal jaren ervaring voor een eerste divisieorkest of bezit de (muzikale) capaciteiten om een eerste divisieorkest te

Ben jij enthousiast geworden? Dat horen we graag!

Stuur je sollicitatie (motivatie en cv) uiterlijk 15 oktober 2019 naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Een uitgebreid informatiedocument over onze vereniging is aan te vragen via het bovengenoemde mailadres. Daarnaast is er informatie te vinden op onze website. 

Procedure:

Tussen 15 oktober en 1 november worden de sollicitatiebrieven gelezen en selecteren we dirigenten voor een gesprek. Deze gesprekken vinden plaats tussen 1 en 12 november 2019. Op basis van deze gesprekken selecteren we kandidaten voor een proefdirectie. De proefdirecties vinden plaats tussen 10 januari en 14 februari 2020. Eind februari plannen we een benoemingsgesprek voor de periode vanaf 1 mei 2020.

Begin aan je tweede jeugd met Maak Zelf Muziek 18 plus

Tijdens deze cursus van 10 lessen maak je kennis met de instrumenten uit een fanfareorkest. Je probeert verschillende instrumenten uit en kiest er eentje waarop jij wilt spelen. Hierop ga je onder de leiding van onze deskundige en altijd enthousiaste dirigent Hans Roerdinkholder echt muziek maken, samen met de andere 18-plussers. Na 10 lessen kun je met de groep enkele liedjes samen spelen. Want samen muziek maken is volgens ons het leukste wat er is! De cursus sluit dan ook af met een concertje voor familie en bekenden. 

De cursus duurt 10 weken en kost in totaal € 60

De lessen worden elke vrijdagavond gehouden van 18.30 uur tot 19.30 uur in de Klephoorn aan de Laan van Hilbelink. De eerste les is op 13 september en de laatste les op 15 november. Zaterdagavond 16 november is de feestelijke afsluiting van deze cursus en zullen de cursisten en verschillende onderdelen van Eendracht van zich laten horen.

En daarna kan het echte muziekwerk beginnen!

Na deze snuffel periode is het mogelijk om te starten met muziekles bij een vakdocent en lid te worden van Eendracht. Naast de les wordt er wekelijks op de vrijdagavond in orkestvorm onder leiding van Hans Roerdinkholder van 18.30 uur tot 19.30 uur samen muziek gemaakt. Oud cursisten zullen dit 18 plus orkest muzikaal ondersteunen.

Kortom: doe mee, begin aan je tweede jeugd en maak via deze gezellige en laagdrempelige manier kennis met muziek!

Bel of mail met Sandrien Huiskamp voor meer info en aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-23447508.

In Notenland

In Notenland, in Notenland,
Daar lopen wij, ja hand in hand,
Ja met Sandrien, ja met Sandrien,
Van Eendracht 1, 2, 3.

Zij regelde de muziekles,
En dat was echt een groot succes.

In Notenland, in Notenland,
Daar lopen wij ja hand in hand,
Ja door Sandrien, ja door Sandrien,
Van Eendracht 1, 2, 3.

Examens liepen als een trein,
Diploma’s dus voor groot en klein.

In Notenland, in Notenland,
Daar lopen wij ja hand in hand,
Bedankt Sandrien, bedankt Sandrien,
Van Eendracht 1, 2, 3.

Van Klepflix tot Wie speelt de mol
De voorspeelavond steeds weer vol,
Natuurlijk om je zoon/dochter/vader/moeder/opa/oma/kleinkind/verre achterneef/crush* te zien,
Die altijd straalde door Sandrien.

In Notenland, in Notenland,
Daar lopen wij ja hand in hand,
Tot ziens Sandrien, tot ziens Sandrien,
Van ons krijg jij een 10!


*Zingen wat van toepassing is

 

Eendracht ontroert bezoekers met unieke voorstellingen the Passion

Afgelopen donderdag 18 april voerde muziekvereniging Eendracht samen met bekende Winterswijkers een unieke versie van the Passion uit in de Jacobuskerk in Winterswijk. De uitvoering bleek een groot succes: beide voorstellingen waren nagenoeg uitverkocht. Het publiek was onder de indruk, ontroerd en soms overdonderd. Thijs Musch, dirigent van Eendracht: “hier had je bij willen zijn!”

De bezoekers kregen een enorm afwisselend programma te zien en horen over verraad, vergeving en hoop. Er werden filmbeelden getoond die in de weken voorafgaand aan the Passion op diverse locaties in Winterswijk opgenomen zijn.  Onder andere op de oude vuilnisbelt, een verlaten parkeerterrein, in restaurant de Zwaan en de winkelstraten. De beelden werden afgewisseld met live muziek door het fanfare orkest van Eendracht, solo zang, begeleiding door een combo en Ilse Saris als vertelster. 

Een van de hoofdrollen was voor Rutger de Vries. Hij speelde een zwerver die ondanks zijn eigen moeilijkheden toch graag anderen wil helpen. Verrassend element bleek de tienermoeder die tussen het publiek zat en ineens opstond en haar verhaal vertelde. Rapper Svenja Agelink verraste het publiek met goede zang en vette rap. Hans Roerdinkholder vertolkte de rol van Jezus en maakte indruk met zijn zang en acteerspel. Marjo Harmsen kroop in de huid van Maria, een rol die haar goed past. Diverse hogepriesters waren strak in het pak aanwezig om de kruisiging in goede banen te leiden.

Eendracht riep met the Passion op om op zoek te gaan naar verbinding, verbroedering en eenheid. Het enige dat telt is hoe iedereen daar zelf invulling aan geeft. De ondertitel van the Passion is niet voor niks: niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij.

Meer foto's zijn te bekijken op de website van fotograaf Geert Leemkuil. 

De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, diverse Winterswijkse bedrijven, Pak An en de gemeente Winterswijk. 

Fotograaf: Geert Leemkuil

 

Extra kaarten in de verkoop voor Passion

Eendracht verkoopt een beperkt aantal extra kaarten voor beide voorstellingen. Het Passion motto “niet zoeken naar een breder ik, maar naar een groter wij”, wordt nu wel heel letterlijk!

De belangstelling voor deze unieke en eigen kijk op het lijdensverhaal is enorm: bijna alle kaarten zijn verkocht.

The Passion spreekt veel mensen aan, de interesse voor kaarten is dan ook hartverwarmend groot. Er is al een extra voorstelling ingelast, omdat de eerste voorstelling uitverkocht was. Eendracht is nu om tafel gegaan met de podiumbouwers en artiesten over de mogelijkheden voor extra publiek. Gelukkig is die oplossing gevonden.

De kaarten zijn online te bestellen via www.eendracht-winterswijk.nl/shopen ook bij Timmermans & Mulder en Haarstudio Gerald. Kaartverkoop aan de deur is eventueel nog mogelijk, dit is afhankelijk van de voorverkoop. Om iedereen een optimale beleving te geven geldt: op=op! Kortom, bestel snel zodat je aanwezig bent bij deze unieke Passion!

De voorstellingen zijn op Witte Donderdag 18 april 2019, om 19.00 én 21.00 uur, in de sfeervolle Jacobuskerk, Misterstraat 20 in Winterswijk.

Subcategorieën