Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332 (bereikbaar bij activiteiten van de Klephoorn voornamelijk avonden).

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Muzikale leiding

Binnen de onderdelen van Eendracht zijn verschillende dirigenten en docenten actief. Hieronder kunt u kort kennismaken met hen. En wilt u ze beter leren kennen? Kom dan eens langs bij onze concerten en voorspeelavonden.

Maarten van de Kolk  – Fanfare-orkest


Sinds mei 2020 is Maarten onze dirigent van het fanfare-orkest. Hij is in Nunspeet geboren en kreeg zijn eerste muziek lessen bij Elspeets Fanfare Korps. In 2010 is hij afgestudeerd op hoorn bij het ArtEZ conservatorium in Zwolle en in 2014 behaalde hij zijn directie diploma ook in Zwolle aan het ArtEZ conservatorium. Op dit moment staat hij voor de volgende verenigingen: Elspeets Fanfare Korps, Fanfarecombinatie Juliana Concordia uit Gameren-Nederhemert, KNA Ingen en brassband Harp en Luit Vuren.

Gerd Wensink – Unity, Orkestklas, Bigband en docent groot koperGerd is begonnen op cornet bij Eendracht Eerbeek. Aan het conservatorium studeerde hij euphonium en momenteel directie HaFaBra. Gerd is al lange tijd bekend bij ons, en sinds 2009 is hij de dirigent van de opleidingsorkest Unity en de orkestklas. Ook geeft hij verschillende van onze leerlingen les en is hij samen met Simeon Vaartjes onze Bigband gestart. Daarnaast is hij ook dirigent bij onder andere AOV Aalten, Caecilia Scherpenzeel en Antonius Vragender.

Frans Kemna – Ritmische Rakkers

Frans Kemna, begonnen als slagwerker bij Muziekvereniging Excelsior Eibergen, leerde vanaf zijn 6e de fijne slagen van het vak kennen. Frans is juli 2017 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Muziektheater, hoofdvak Percussie. Sinds september 2017 heeft hij de leiding over de slagwerkgroepen van Eendracht.

Hans Roerdinkholder – Music Kids de Notenbende, MZM 18+ en docent groot koper
De leiding hebben over de jongste muzikanten bij Music Kids de Notenbende én over de Maak Zelf Muziek 18+ groep… Dat kan alleen een muzikale duizendpoot als Hans. Hij arrangeert, zingt en stampt mee, motiveert, maakt lol en laat ze kennis maken met de basisprincipes van een orkest en dirigent.  Daarnaast is Hans ook erg bekend als swingende bassist van dweilorkest de Eierjongens.

Bas Konings – Maak Zelf Muziek docent klein koper
Bas is bij ons docent van het eerste uur. Samen hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ook leerlingen die bij onze eigen docenten les hebben bondsexamens kunnen doen en zo hun diploma’s kunnen halen. Daarnaast is Bas trompettist bij de Backcorner Boogieband en is hij dus al te horen geweest  op radio 3FM en de Zwarte Cross. 

Willem Kossink – docent slagwerk
Na zijn periode als drummer van de Achterhoekse rockband Hike keerde Willem in september 2018 terug bij Eendracht als docent van onze slagwerkleerlingen.