Secretariaat: secretaris@eendracht-winterswijk.nl
Klephoorn: +31-543-522332

SponsorKliks, gratis sponsoren!   Word Lid!

Muzikale leiding

Binnen de onderdelen van Eendracht zijn verschillende dirigenten en docenten actief. Hieronder kunt u kort kennismaken met hen. En wilt u ze beter leren kennen? Kom dan eens langs bij onze concerten en voorspeelavonden.

Thijs Musch – Fanfare-orkest

Sinds februari 2008 is Thijs onze dirigent van het fanfare-orkest. Hij is in Deventer geboren en getogen en leerde al op jonge leeftijd cornet spelen. Op het conservatorium studeerde hij trompet en later ook directie HaFaBra. Momenteel is Thijs trompettist bij het harmonie-orkest van Defensie (de Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’) en dirigent bij Euphonia Wilsum en Excelsior Oostendorp.

Gerd Wensink – Unity, Orkestklas, Bigband en docent groot koperOok Gerd is begonnen op cornet, echter bij Eendracht Eerbeek. Aan het conservatorium studeerde hij euphonium en momenteel directie HaFaBra. Gerd is al lange tijd bekend bij ons, en sinds 2009 is hij de dirigent van de opleidingsorkest Unity en de orkestklas. Ook geeft hij verschillende van onze leerlingen les en is hij samen met Simeon Vaartjes onze Bigband gestart. Daarnaast is hij ook dirigent bij onder andere AOV Aalten, Caecilia Scherpenzeel en Antonius Vragender.

Frans Kemna – Ritmische Rakkers

Frans Kemna, begonnen als slagwerker bij Muziekvereniging Excelsior Eibergen, leerde vanaf zijn 6e de fijne slagen van het vak kennen. Frans is juli 2017 afgestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium Muziektheater, hoofdvak Percussie. Sinds september 2017 heeft hij de leiding over de slagwerkgroepen van Eendracht.

Hans Roerdinkholder – Music Kids de Notenbende, MZM 18+ en docent groot koper
De leiding hebben over de jongste muzikanten bij Music Kids de Notenbende én over de Maak Zelf Muziek 18+ groep… Dat kan alleen een muzikale duizendpoot als Hans. Hij arrangeert, zingt en stampt mee, motiveert, maakt lol en laat ze kennis maken met de basisprincipes van een orkest en dirigent.  Daarnaast is Hans ook erg bekend als swingende bassist van dweilorkest de Eierjongens.

Bas Konings – Maak Zelf Muziek docent klein koper
Bas is bij ons docent van het eerste uur. Samen hebben we er bijvoorbeeld voor gezorgd dat ook leerlingen die bij onze eigen docenten les hebben bondsexamens kunnen doen en zo hun diploma’s kunnen halen. Daarnaast is Bas trompettist bij de Backcorner Boogieband en is hij dus al te horen geweest  op radio 3FM en de Zwarte Cross. 

Willem Kossink – docent slagwerk
Na zijn periode als drummer van de Achterhoekse rockband Hike keerde Willem in september 2018 terug bij Eendracht als docent van onze slagwerkleerlingen.